26 januari 2014

Nu har jag varit i detta land i 23 nätter, vilket är helt sjukt eftersom det känns som att jag sa hejdå till familjen och vännerna igår. En märklig känsla samtidigt som jag och Karin har fått mycket träning ihop under dessa tre veckor fast ändå inte.

Den första veckan var väldigt lugn. Vi körde fysträning på morgonen och på eftermiddagarna så tränade vi beach för att ställa om kroppen till vad som väntar den. Andra veckan hade vi samma upplägg men fysträningen blev 10 ggr tuffare. Beachträningarna var de samma men tempot ökade. Tredje veckan som har precis varit har varit den tuffaste veckan hittills. Vi har hunnit med 12 pass (fys, gym beach). Denna vecka som kommer blir nog ett steg till i ”breddgraden tufft”, med 15 pass.

Veckorna ser liknande ut, speciellt under måndag till fredag. Då är man som en hamster som äter, tränar, äter, tränar, äter, sover, äter, tränar, äter och sover. Inte ett glamoröst liv. Jag är trött efter en dags träning och torsdagar är den värsta dagen för kroppen känner jag. Då kan både träningsvärken, mjölksyran, tröttheten komma och kroppen trånar efter fredag kväll. Det är en otroligt skön känsla eftersom jag vet att när fredagen har kommit att jag har gjort allt för att prestera under veckan.

Det är cirka 60 dagar kvar innan vi påbörjar vår resa hem till kalla Sverige. Många undrar säkert hur vårt schema ser ut de närmsta månaderna är och så här ser det ut. Som beachspelare så är man en väldigt flexibel person och måste nästan vara på tårna att resa, packa fort, och framförallt ställa om sitt ”mind sätt”. Detta är saker jag har lärt mig förra året att in i sista timmarna kan ens schema förändras. Så att jag lägger upp detta får man ta med nypa salt, tyvärr…

I alla fall så ryktas det om en NEVZA turnering i Finland i slutet av mars. Detta är en turnering som vi självklart vill spela och därför kommer vi hem tidigare än planerat. Efter Finland är vi hemma en vecka för att fixa visum till Kina och lite annat pill. Världstouren börjar i Kina, Fuzhou den 22 april och för att få den bästa uppladdningen så åker vi till Turkiet cirka en vecka för att träna.

Ha en underbar söndag.

  • Posted On: januari 26, 2014
  • By:
  • Under: Privat

Leave a reply