”50% av Sveriges befolkning firar alla hjärtans dag”

”50% av Sveriges befolkning firar alla hjärtans dag”

Det var 2011 som jag var i Sverige senast när alla hjärtans dag var. Jag kan säga i ärlighetens namn att jag inte kommer ihåg vad jag gjorde men säkert så spenderade jag den med min syster eller så var jag hemma i Göteborg. Med andra ord, jag är inte så mycket för denna dag. Precis som rubriken säger så är det bara 50% som firar det här i Sverige. Många bloggare skriver om det (likaväl som jag) det ena och det andra. Alla har verkligen en åsikt om denna dag, många är positiva medan andra är negativa. (inget fel med det).

Jag själv som jag skrev, har inte varit hemma de senaste 3 åren under just denna dag, eftersom det är då försäsongen är. Min åsikt är varken den ena eller den andra. När jag var liten så betydde den mer eftersom mamma, pappa, pojkvän, skola gjorde en stor grej av det. Jag ogillar inte alla hjärtans dag men jag gillar den heller inte, så jag är mitt emellan. Vet inte om jag uttrycker mig så ni förstår men min mening är; om man verkligen gillar/ älskar någon så kan man visa det varje dag? För morgondagen kanske inte finns mer? Det vet ju ingen!

Kort fakta om ”alla hjärtans dag”
– Runt medeltiden började man fira Valentindagen och sedan dess har dagen utvecklats. På 1300-talet lekte ungdomarna parbildningslekar och runt 1800-talet blev tryckta och smyckade Valentinkort populära.
– I Sverige började man inte fira alla hjärtans dag förrän runt 1960 men då i liten utsträckning.
– Firandet tog fart under 1990-talet. I dag säljs miljoner röda rosor och när de röda rosorna tar slut i blomsteraffärerna så köper vi röda tulpaner och nejlikor.
– Blommor är den vanligaste presenten tätt följd av en middag, geléhjärtan och choklad.
– I Japan ger kvinnorna choklad till den man de tycker om och de skall helst ha gjort chokladen själva. Och en månad senare är det männens tur att ge presenter till kvinnorna och då måste presenten vara mycket mer värdefull än den de fick av sin älskade.
– I Usa ger män gärna ger bort juveler, choklad i hjärtformade askar och rosor. I Saudiarabien gillar man inte Alla hjärtans dag-de religiösa myndigheterna har förbjudit all försäljning av presenter. Blomsterhandlare som säljer rosor kan fängslas men rosor säljs dock i smyg om man kommer in bakvägen.
– En miljard hälsningar skickas varje år.
*texten hämtad från www.gp.se

 

P.S och för alla er som som firar alla hjärtas dag eller inte, Ha en underbar dag med nära och kära, precis som vilken annan dag som helst <3.

 

Lite rolig text jag hittade på nätet…

valentine

 

Valentines-Teddy-

 

//N.G

Leave a reply