Första matchvinsten för året

Första matchvinsten för året

Förra veckan så spelade vi vår första match för säsongen och den förlorade vi som sagt. Men vi var väldigt glada att inför denna turnering i Shanghai att vi hade en match i ryggen.

För att kvala in i huvudturneringen så behövde vi vinna två kvalmatcher. Första matchen mötte vi Grekland. Vi mötte de i Thailand förra året men för mig var det en evighet sedan. Med andra ord, jag kom inte ihåg så mycket av matchen. Jag och Karin hade inställningen att vi ska spela vårt spel, fokusera på de sakerna vi vill och att det är vi som styr matchen.

Vi vann matchen med övertygande 2-0 med siffrorna 21-15 och 21-14. Jag dominerade i block och Karin i försvaret. Inte så mycket mer att säga faktiskt.

En kort sammanfattning av matchen är att vi gick från banan med vår första match vinst för säsongen och att vi fick en bekräftelse att det slit och hårt arbete vi har gjort i Brasilien har visat resultat.

Med lite vila och lite för lite mat från min sida, så spelade vi vår andra match mot två tyskor ca två timmar senare. Matchen började med att tyskorna tog initiativet med sina hoppservar. Det blåste på mycket mera nu och de hade det som vapen mot oss.

Setet slutade med 21-13. Andra setet så var det mer jämt och vi följdes åt till 18-17 till de. Vi hade läge flera gånger att få ett avgörande set. Vi gav dock aldrig upp och vi kämpade in i det sista. Det handlade om små detaljer, ex; en block beröring från mitt håll som jag rör, jag hinner vända mig om för att ta den, jag gör en ”bagger” men bollen hamnar åt helt fel hål och dör i sanden istället för att bollen skulle gå till Karin.

En kort sammanfattning av matchen är att vi är ett steg närmare igen. För varje match vi får spela desto mer faller alla övningar vi har gjort i Brasilien på plats. Jag är väldigt glad att ha Karin vid min sida, jag vet att jag har sagt det tidigare men får ni chansen att spela med henne så kommer ni att förstå vad jag menar.

Nästa stopp är Mexico. Vi åker från Shanghai på lördag kväll och kommer fram söndag morgon. Det är exakt 13 timmar efter från Shanghai och Mexico. Härlig tidsomställning!

 

Ha en underbar kväll!

FIVB Shanghai Jinshan Grand Slam - Day 2 FIVB Shanghai Jinshan Grand Slam - Day 2 FIVB Shanghai Jinshan Grand Slam - Day 2 FIVB Shanghai Jinshan Grand Slam - Day 2 Shanghai6 Shanghai7

Leave a reply