Japansk restaurang

Japansk restaurang

Inför resan till Kina fick vi en del tips från Hannes eftersom han har varit några gånger i Kina. Jag har ju nämnt att vi spelade i Shanghai men det visade sig vara ca 1,5 h från Shanghai, en stad som heter Jinshan.

Staden Jinshan är en riktig Kina stad där det är svårt att hitta god mat om man frågar mig och de andra beachspelarna. Jag och Karin förstod inte varför alla som vi pratade med tyckte att maten i Kina var väldigt god tills vi åt i staden Shanghai. Har man varit utanför storstäderna så förstår man vad jag menar.

Det är många saker som man lägger märke till när man kommer till ett nytt land. Kulturen är annorlunda, människorna, luften, maten med mera.

En av sakerna som både jag och Karin visste från förra vistelsen var att maten skulle vara ett knepigt kapitel. Vi har hört och många har bekräftat det, att köttet i Kina innehåller något som utsänder en slags doping. Jag vet tyvärr inte vad det är för något de tillsätter köttet men vi har hållit oss undan det.

Både jag och Karin ÄLSKAR kött och när man utesluter köttet helt så är det inte så mycket man kan äta eftersom det enda vi la märke till var kötträtter. Kycklingen borde vara ett bra alternativ men jag vet inte vad de har gjort med den för den smakar riktigt äckligt. (dock märkte vi en riktig skillnad när vi kom till staden Shanghai. Kycklingen var inte äcklig och man kan hitta importerat kött.). Fisken fick man mer eller mindre bara rå och vi hittade ett ställe där man kunde få grillad lax!

I alla fall så fick vi tipset om ett Japanskt ställe i Jinshan nära hotellet. Det var riktigt gott, smakade, härlig atmosfär, bra service och god mat.

När vi kom in i restaurangen märkte vi fort att alla borden var separerade från varandra. Restaurangen var öppen men vid sidorna fanns det små rum där det var ett slags draperi som gjorde det lite mer privat. Vi fick ett bord som var öppet (inget bord med draperi). För att sätta sig vid bordet fick vi ta av oss skorna. Bordet var upphöjt så man hade benen i ett hål kan man säga. (Lite svårt att förklara. Se bilden nedan för)

Det var det bästa stället vi åt på, tills vi kom till staden i Shanghai där vi fick uppleva härlig västerländsk mat igen. Tänk vad man kan sakna mat som smakar något, ser aptitligt ut och man blir mätt.

IMG_2607 IMG_2606 IMG_2605 IMG_2604 IMG_2603 IMG_2601 IMG_2600 IMG_2599IMG_2597

  • Posted On: maj 2, 2014
  • By:
  • Under: Mat

Leave a reply