Uppdatering på säsongsbästa

Uppdatering på säsongsbästa

Det var ett bra tag sedan jag skrev på bloggen och det ber jag om ursäkt för. Det är många som har hört av sig och frågat om jag har slutat skriva och svaret är; nej, jag har inte slutat utan tagit en liten paus men är tillbaka nu.

Den senaste tiden har gått åt planering, träning och resande. Det tar på krafterna mycket mer än vad man tror. Men nu känner jag mig laddad för att återberätta om mina äventyr med Karin.

I skrivandes stund så sitter jag och Karin på Starbucks i Amsterdam och väntar på flyget hem till Stockholm. Det är cirka 3 timmars väntan.

Vi har precis lämnat Los Angeles, USA efter en helt fantastisk turnering. Detta inlägg kan bli extra långt eftersom jag vill gärna dela med mig av min erfarenhet under min vistelse i Long Beach. Så jag föreslår att ni hämtar en kopp kaffe eller en kopp té…

Förberedelsen inför USA resan brukar alltid vara lite klurigt. Alla dokument som exempel vart man ska bo, ansökan om tillstånd (ESTA) behövs för att vistas i USA. Planen var att vi skulle bo hos Karins bästa vän Micheles föräldrar, en bit utanför Los Angeles.

Karin såg Michelle för 5 år sedan när det var hennes bröllop. Så för Karins del blev det många minnen och mycket kärlek som ploppade upp när de sågs igen. (Från min sida är det så underbart att se Karin så lycklig som hon var under denna tid i USA)

Föräldrarna bor i ett stort, stort hus med massa sovrum och etc. Jag och Karin fick var sitt sovrum med ett badrum att dela på. Rena lyxen såklart!

När jag träffade föräldrarna Pat och Dan tog de emot mig med öppna armar. Det sprudlade av kärlek från de till mig, till Karin och framför allt till varandra. De har varit tillsammans i cirka 35 -40 år är lite osäker. Men att se den kärleken de har mot varandra var helt obeskrivlig. Jag kan knappt skriva för jag blir så rörd när jag tänker tillbaka.

Vi anlände på fredagen den 18 juli. Vi hyrde en bli hos en bilfirma vid LAX, flygplatsen. Bilen döpte vi till Berta, mycket roligt namn och det roliga i det hela är att alla bilar hade ett namn men vi kom inte ihåg vad den hette så vi döpte den till Berta).

Turneringen började på tisdagen med kval. Så lördagen tog vi det väldigt lugnt för att sedan på söndag och måndag köra både beachträning och gym.

Tekniska mötet är som alltid kvällen innan. Det är då man får reda på vem vi skulle möta. När startlistan kom ut stod det först att vi skulle möta ett österrikiskt lag som inte var på plats. Både jag och Karin blev väldigt fundersamma eftersom vi hade redan åkte hem (20 min bilresa) och kunde inte fråga någon plus att klockan var 21.30. Efter någon minut så kom det upp att vi skulle möta Grekland i rond 1. Jag som är så nyfiken vill ju gärna veta vem som vi skulle möta i rond 2. Självklart var det 1 seedade systrarna Salgado från Brasilien. (de är ett main draw lag och ska verkligen inte vara i kvalet)

Men i mitt huvud var det Grekerna som skulle mosas först. Morgonen kom och vi åt frukost för att sedan åka till Long Beach där turneringen höll hus. Vi skulle spela på center courten och den var verkligen hur stor som helst.

Det som jag och Karin reflekterade på under morgondagen på startlistan i kvalet, var att det var två brasilianska lag. I regelboken får det bara vara fyra lag från samma land i huvudturneringen. I detta fall var det tre lag i huvudturneringen och två i kvalet. Med detta sagt, så skulle båda brasilianska lagen kvala in, skulle det vara fem lag från Brasilien i huvudturneringen. Detta är självklart inte okej. Många tränare sa till oss eftersom vi var först ut att inte spela och bojkotta detta. Men jag och Karin körde vårt och värmde upp ändå. För oss var det bara att fokusera på att spela och inte lägga någon energi på detta.

(Det visade sig senare att Larissa och hennes partner hade fått ett ”tillfälligt” wild card in i kvalet och detta hade bestämts efter det tekniska mötet på måndagen.)

Vi började matchen med lite fler misstag än Grekerna och det resulterade att vi förlordade det settet med 21-16 . Andra set började vi starkt och vann övertygande med 21-12. Tredje set blev en riktig nagelbitare men vi var kyliga och vann det med minsta marginal 15-13.

När domaren hade blåst efter att matchbollen gick in i nätet av motståndarna förstod jag att vi är vidare till nästa rond.

Vi hade bara någon timmes vila innan vi skulle värma upp igen och spela mot systrarna. Min känsla när jag gick på banan var att ”Vi ska vinna denna match, jag skiter i vem som är på andra sidan”. Jag och Karin hade en helt fantastisk kommunikation under hela matchen. De spelade väldigt bra och pressade Karin i mottag för att sedan övergå till mig. De servade på oss båda och det såg ut som att de inte visste riktigt hur de skulle spela mot oss.

Tankarna för varje boll som spelades vare sig det var serve, försvar, mottag, block eller pass att jag ska vinna den på ett eller annat sätt. Även om vi förlorade bollen så kände jag ingen press, utan glömde bort den direkt och koncentrerade mig på nästa. Jag såg inte vilka som var på andra sidan, ingen respekt eller nervositet. Första set vann vi relativt enkelt tyckte jag. Allt flöt på för oss, vi spelade det spel som vi har tränat.

Andra set började de spela bättre och pressade oss bra med bra försvar och grymma placeringar av anfallet. Vi låg under med 18-21. Jag vet att jag tittade på poängen men fattade inte riktigt att vi låg under utan tänkte ”en boll till, en boll till”. Efter många fina bollar från mig och Karin så vann vi settet med 22-20. En HELT galen vändning. Här kan ni se match bollen:

Klicka här så kommer ni till matchbollen

Jag och Karin bara skuttade runt som två kaniner. Vi var så lyckliga, dels att vi hade vunnit, slagit ut en av Brasiliens bästa lag, kvalat in till en Grand Slam på egen hand MEN att vi spelade såå bra!!! Den matchen kommer jag sent att glömma. En riktig självförtroende boost!!!

Hmm detta inlägg blev väldigt långt.. Jag fortsätter imorgon med huvudturneringen.

Kramar på er!

3 Comments

 1. Eero · juli 27, 2014 Reply

  Bra jobbat, sjukt värda efter allt slit ni lagt ned! Missade sändningen så väntar på del två! 🙂

 2. Cia · juli 27, 2014 Reply

  Sååå roligt att läsa om era bedrifter!!! 🙂 Så glad för er skull! Håller tummarna för att det fortsätter flyta på i samma takt.. 🙂 kommer du hem till Stockholm snart? Hade varit så roligt att ses!
  Puss o kram
  Cia

 3. Uppdatering av säsongsbästa del 3 | Ninas Beachblogg · juli 29, 2014 Reply

  […] del 1 och 2 rekommenderar jag er att läsa dessa först så ni hänger med om vad som har hänt… DEL 1 och DEL […]

Leave a reply