”Musklerna byggs i köket…”

”Musklerna byggs i köket…”

Kosten är verkligen a och o. Under tiden jag har varit skadad när jag inte kunde göra ett dugg var jag nog den mest ohälsosamma människan på jorden. Jag åt inga riktiga måltider utan jag åt skräp, tomma kalorier som gav min kropp 0 energi.

Jag mådde inte bra mentalt och jag tillåt mig att tröst äta. Alla är vi olika när man mår dåligt. Jag har varit på båda sidorna när det gäller att äta, ena hållet har varit extremt där jag åt ingenting och rasade i vikt och andra sidan att jag tröstätit.

Jag vill verkligen inte ta upp det igen för det känns som jag tjatar men denna skada har verkligen vänt mitt liv upp och ner. Inte bara mentalt men fysiskt också. Jag känner inte igen min kropp för fem öre.

Därför så bestämde jag mig för att be om hjälp från människor som är utbildade samt vet vad de pratar om. Eftersom jag inte kan träna hårt på gymmet eller någon annanstans så blir mitt kost upplägg väldigt viktigt.

Jag vet vad man ska äta och inte äta men jag orkar inte sätta mig ner och räkna hur många kalorier jag måste få i mig osv. Då ber jag hellre om hjälp, som har mer kunskap om detta än jag.

Jag är så tacksam för den personen som hjälper mig nu. Han heter William Sam och är en vän till min bror Adam. Han har satt sig in i mitt liv på kort tid och lagt upp ett schema för mig. Det som är det luriga i det hela är, att han inte kan påverka min träning utan bara kosten. Det är en konst i det hela enligt mig.

Jag har lagt ett schema med min sjukgymnast hur mycket jag får träna men det säger inte hur mycket jag förbränner. Så man kan säga att William gör ett sjukt bra jobb med den lilla informationen han fått av mig.

Det som är spännande är att schemat kommer att ändras med små justeringar varje vecka till varannan vecka eftersom att min träningsgrad ökar och jag blir starkare på gymmet. Det leder till att jag gör tyngre övningar på rehaben vilket i sin tur ökar min förbränning.

 

Första gången jag träffade William var på ett café vid Handelshögskolan i Göteborg. Mötet gick väldigt bra eftersom jag var väldigt nervös innan. William knäckte isen direkt och jag känner mig bekväm sedan dess. Det är en sak som är väldigt viktig för mig.

Jag skulle beskriva William som en glad, omtänksam, tävlings inriktad, social, resultat inriktad, kunskap som få kan slå och viktigaste av allt, han tar sitt jobb på allvar.

Jag kände direkt när han började prata om kosten, att han kan sin sak. En av sakerna som imponerade mig var just att han är själv sin egen testkanin. Han testar alla olika upplägg av kost innan han ger det till någon annan. Han är påläst om det han pratar om och det är många saker som jag aldrig fått förklarat, varför jag ska äta på detta sätt osv.

Jag och William har ett delmål och det är 12 veckor. Hur fysisk kan jag bli på dessa veckor. Det är verkligen en utmaning för mig men William bär det största lasset. Med de förutsättningar jag har så blir det en utmaning.

Första veckan har gått och min kropp mår så bra! Jag har en stabil energi balans, jag har inga dippar, jag känner mig ”frisk” och maten som jag har på schemat är grymt gott.

Jag vill tacka William för att han har tagit mig under sina vingar och vill hjälpa mig till att bli den bästa Nina jag kan bli. Jag är redan taggad inför vad som händer efter dessa 12 veckor.

Jag rekommenderar William starkt även om det bara gått en vecka av 12. Hör gärna av er till mig via min mail så sänder jag er vidare till honom.

Ha en underbar helg allihopa!

 

P.S

Här är en bild av hur han sköter sin egen kost. Han förbereder sin vecka med matlådor. Ett mycket bra tips när man jobbar och ska träna samtidigt. Då har man lätt att få i sig den maten kroppen behöver. Det är verkligen så behändigt att förbereda maten inför veckan. Jag är så tacksam att jag gör det.

 

11816149_10207728205352054_4255612534920794432_o

 

Foto av William Sam

 

Bilden högst upp är tagen från denna instagram konto i.min.matlada

Leave a reply